Economic

Oportunitățile investiționale în agricultură, dezvoltare regională și protecția mediului, prezentate la Forumul moldo-ungar al oamenilor de afaceri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Secretarii de Stat ai Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Mihail Machidon și Dorin Andros, au prezentat, în cadrul Forumului bilateral Moldo-Ungar al oamenilor de afaceri, desfășurat la Chișinău, oportunitățile investiționale în sectorul agricol, dezvoltare regională și protecție a mediului din țara noastră.

Astfel, Mihail Machidon a vorbit despre  punctele forte în sectorul agricol din țara noastră, domeniile prioritare de investiții și cadrul legal de cooperare bilaterală pe domenii.

La compartimentul dezvoltare regională și protecția mediului, Secretarul de Stat, Dorin Andros, a vorbit despre portofoliu de proiecte în domeniul alimentării cu apă și canalizare și managementul deșeurilor solide. De asemenea, oficialul a vorbit despre datele statistice în aceste sectoare, precizând că 53% din populația țări are acces la resurse de aprovizionare cu apă și doar 24% au acces la sisteme de canalizare.

În cadrul prezentării sale, Secretarul de Stat de la MASRM a vorbit și despre proiectele ce vor fi lansate în anul 2020, în ce localități și pentru câți beneficiari.

Forumul a fost conceput ca o platformă pentru identificarea oportunităților de cooperare între comunitățile de afaceri în Republica Moldova și Ungaria și a reunit reprezentanți ai 23 de companii maghiare și ai Camerei de Comerț și Industrie (CCI) din Ungaria.

Citește și: Ion Chicu și Viktor Orbán au participat la Forumul bilateral Moldo-Ungar al oamenilor de afaceri

loading...

Comments are closed.