Opoziția parlamentară este scandalizată de decizia autorităților de a vaccina oamenii direct în stradă

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au criticat dur decizia autorităților de a administra cetățenilor vaccinul anti-COVID-19 direct în stradă. Deputatul socialist, Alla Darovannaia, a declarat că această modalitate este iresponsabilă și periculoasă.

Reacția vine după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, mai mulți deputați PAS au publicat pe paginile sale de socializare imagini din cadrul ”Săptămânii imunizării” în care oamenii de la sate sunt imunizați direct în stradă. La aceste acțiuni, care s-au desfășurat în peste 200 de sate, au participat și deputații din majoritatea PAS.

”Întreaga țară este scandalizată de imaginile apărute pe Facebook-ul deputaților PAS, care ulterior au fost șterse. Reacțiile oamenilor au fost dure, critice la adresa celor care practică o astfel de vaccinare iresponsabilă și periculoasă”, a declarat Darovannaia.

Parlamentarul a menționat că guvernanții trebuie să răspundă acum la mai multe întrebări: s-a verificat starea de sănătate a oamenilor imunizați în stradă, de ce nu s-a administrat vaccinul în încăpere, li s-a explicat ce fel de vaccin se pune, au fost preluate datele din buletin, cum vor fi găsiți acești oameni pentru rapel, cine va răspunde starea de sănătate de mai departe a acestor persoane, s-a respectat condițiile de transportare a vaccinului, cine sunt persoanele implicare în administrarea acestui ser.

Alla Darovannaia a remarcat că situația pandemică în țară nu s-a schimbat, ba mai mult, aceasta s-a înrăutățit considerabil, iar acțiunile Ministerului Sănătății au rămas neschimbate, inclusiv la capitolul completarea spitalelor cu medicamente, echipamente, vaccin.

”Nu mai vedem ca să iasă conducerea ministerului, ministrul, ca să ne informeze ce facem, să anunțe cetățenii unde am ajuns, cum am ajuns în așa o situație. Să gestionez pandemia pe Facebook e mai simplu, decât să o gestionezi de facto”, a declarat parlamentarul.

Darovannaia a menționat că BCS susținute procesul de imunizare, care este cea mai sigură soluție pentru depășirea situațiilor de criză, dar optează pentru vaccinarea ca un drept, nu ca o obligație.

Total
0
Shares
Total
0
Share