Oprește căderea părului: 10 alimente pe care trebuie să le consumi

Oprește căderea părului, 10 alimente pe care trebuie să le consumi, oua, portocale, salata 

Cele mai importante 10 alimente pe care tebuie să le consumi pentru a opri căderea părului și a redobândi șuvițele dese pe care le aveai.

1. Salată și Iaurt
Salata este plină de vitamina C, cea care s-a dovedit că stimulează creșterea părului. Părul tau are nevoie de vitaminele C și K în cantități suficiente pentru a crește lung și rezistent. Ea mai conține și fier care ajută la oxigenarea firelor de păr, ceea ce este ideal pentru sănătatea părului.
Iaurtul conține și el vitamina D și vitamina B5, care ajută la îmbunătățirea stării de sănătate a foliculilor de păr. De aceea consumul de salată și iaurt degresat sunt cele mai bune daruri pe care le poți face părului tău.
 
2. Spanac
Spanacul este bogat în fier, vitamina A, vitamina C și proteine. Studiile au arătat că deficiența de fier și nivelele scăzute de vitamina D pot juca un rol major în subțierea firelor de păr. Nu doar că este plin de fier, dar spanacul conține sebum, un balsam natural pentru păr. El mai are magneziu, calciu, potasiu și acizi grași omega-3, în cantități mari, care mențin un scalp sănătos și un păr lucios.
Fierul este foarte necesar pentru transportul nutrienților către rădăcina părului, iar deficiența lui duce, fără niciun dubiu, la căderea părului. De fapt, toate legumele cu frunze verzi conțin fier, cel care asigură sănătatea părului.
 
3. Nuci
Ar trebui să consumi o mână de nuci sau migdale în fiecare zi, pentru că sunt foarte prietenoase pentru păr. Nucile conțin vitaminele B1, B6 și B9, biotină, vitamina E, proteine și magneziu, care ajută la întărirea foliculior de păr și a scalpului. Mai mult, ele pot ajuta la inversarea deteriorărilor provocate de expunerea la soare. Zincul, fierul și seleniul prezente deasemenea în nuci ajută la reducerea căderii părului. Nucile conțin și foarte necesarii acizi grași omega-3, esențiali pentru un păr sănătos și lucios.
Migdalele nu contribuie mai puțin la sănătatea părului. Ele sunt bogate în magneziu, care este vital în a face firele de păr mai rezistente și în prevenirea ruperii. Înmoaie 4 – 5 migdale în apă timp de câteva ore, decojește-le și consumă-le. Nucile pot fi întroduse și în salate, deasemenea.
 
4. Morcovi
Include morcovii în dieta ta zilnică dacă vrei să ai păurl lung și mătăsos. Știm că morcovii sunt buni pentru ochi, dar, pentru că sunt bogați în vitamina A, stimulează și creșterea părului. Deficiența de vitamina A poate duce la un uscarea scalpului și la mâncărimi în zona lui. Cel mai bun mod prin care poți să-i consumi, fără a pierde din nutrienții lor, este să îi mănânci cruzi, fără să-i decojești.
 
5. Semințe de in
Fiind o sursă importantă de acizi grași omega-3, semințele de in pot face minuni în hrănirea părului. Ele previn uscarea scalpului, reduc ruperea firelor de păr și îi îmbuntățesc elasticitatea. Proprietățile antiinflamatorii ale acestora protejează rădăcina părului de deteriorările care conduc la căderea părului. Trebuie doar să înmoi și să macini semințele de in, și să le adaugi în salate sau să le presori pe smoothie-uri sau deserturi.
 
6. Ouă
Ouale sunt pline de nutrienți esențiali precum vitamina B12, proteine, zinc, fier și acizi grași omega, toate foarte necesare pentru creșterea sănătoasă a părului. Părul conține 70% proteine, iar proteinele prezente în ouă umplu golurile de keratină din firele de păr și îi refac structura acestuia. Ouăle sunt cea mai bună sursă de proteine, dar și de potasiu, magneziu, riboflavină, niacină și sodiu, toate foarte necesare pentru creșterea părului.
 
7. Somon
Sunt câteva vitamine necesare pentru a opri căderea părului, dar este posibil ca aportul acestora din dieta obișnuită să nu fie suficient. Una dintre acestea este vitamina D. Ea este foarte necesară pentru absorbția fierului în organism. Pentru că este destul de dificil să primim această vitamină din dieta obișnuită, ea se găsește în cantitate mare în somon. Alte surse de vitamina D sunt sucul de portocale și laptele îmbogățit, pe care le poți deasemenea include în dieta obișnuită.
 
8. Portocale
Fiind bogate în vitamina C, flavonoide, antioxidanți, beta-caroten, fibre și magneziu, portocalele sunt un aliment minune, cu efect în creșterea părului și asupra texturii acestuia. Mai mult, portocalele tratează mătreața, una dintre cauzele majore ale căderii părului. Vitamina C susține absorbția fierului în corp, iar o deficiență a ambelor, poate duce la căderea serioasă a părului. Portocalele sunt foarte bune consumate proaspete, iar extragerea sucului lor trebuie să fie doar a doua opțiune.
 
9. Cartofi dulci
Știai că și cartofii dulci sunt cei mai buni prieteni ai părului? Ei sunt plini de beta-caroten, care devine vitamina A în corp, iar deficiența acesteia duce la mâncărimi ale scalpului. Cartofii dulci mai conțin fier, cupru și proteine, care ajută la menținerea unui scalp sănătos, promovând creșterea celulelor, îmbunătățind aspectul părului și oprind căderea părului. Cartofii dulci sunt cei mai buni fierți sau copți.
 
10. Ovăz
Despre ovăz se spune mai mult că este prietenul inimii, dar el este foarte bun și pentru păr. Consumă-l cu încredere la micul dejun, deci! Ovăzul este bogat în fibre, fier, zinc, acizi grași omega și alți acizi polinesaturați care stimulează creșterea părului și îl îndesesc. Acizii grași omega-6 pot fi obținuți prin dietă și sunt esențiali pentru un ten sănătos și pentru creșterea părului.
 
Urmând o dietă sănătoasă, echilibrată, încorporând cât mai multe dintre aceste alimente esențiale, vei observa schimbări după o săptămână sau două. Părul sănătos, lung, plin de volum, nu va mai fi doar un vis pentru tine.
Total
0
Shares
 
Total
0
Share