Alte știri

Orașele Hâncești şi Nisporeni vor participa la un program de revitalizare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Orașele Hâncești şi Nisporeni sunt în proces de identificare a zonelor degradate ce urmează să fie incluse într-un program de revitalizare urbană, susținut de parteneri de dezvoltare, transmite Moldpres.

O echipă de lucru, formată din reprezentanții primăriilor orașelor și ai Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, au efectuat săptămâna trecută vizite în teritoriu, în zonele degradate ale localităților. „Vrem să cunoaștem situația din fiecare localitate, să știm realitatea din fiecare zonă în comparație cu rezultatele analizei indicatorilor. Am discutat cu locuitori din zonă, cu reprezentanți ai instituțiilor publice și am făcut o analiză a problemelor cu care se confruntă. Astfel, vom face o evaluare mai precisă a stării zonelor degradate și vom studia potențialul de a deveni zonă de revitalizare”, au explicat surse de la ADR Centru.

În acest an, orașele Hâncești, Nisporeni și Orhei vor elabora Programe de revitalizare urbană, datorită inițierii unei noi cooperări dintre Fundaţia poloneză Solidarity Fund PL Moldova şi Agenția de Dezvoltare Regională Centru. Totodată, alte trei orașe (Ialoveni, Rezina și Strășeni) își vor actualiza programele, tot cu susținerea partenerilor din Polonia.

În cadrul acestui proces, partenerii locali din zonele urbane vor beneficia de suport din partea facilitatorilor și partenerilor de implementare – Agențiile de Dezvoltare Regională din țară, conform metodologiei aprobate de către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM).

În Republica Moldova, procesul de revitalizare urbană a fost inițiat în anul 2017 de către MADRM, cu suportul Ministerului Fondurilor pentru Dezvoltare și Politică Regională al Poloniei, în cooperare cu Solidarity Fund PL în Moldova.

loading...

Comments are closed.