Externe

Orașul Poceaev, unde s-au infectat cu COVID-19 mai mulți moldoveni care au mers în pelerinaj, intră în carantină

Pinterest LinkedIn Tumblr

Orașul Poceaev, unde este o importantă mănăstire ortodoxă din estul Europei, a fost plasat în caranatină. Autoritățile ucrainene anunță că intrările și ieșirile din localitate sunt închise și păzite de oamenii legii.

La mănăstirea Poceaev a izbucnit un focar de infecție încă în luna martie, de unde s-au infectat și mai mulți moldoveni care au fost în pelerinaj în lăcașul sfânt.

Presa străină anunță că zeci de oameni, inclusiv preoți, au luat virusul, iar unii au murit în orașul unde este este situată mănăstirea Lavra Poceaev.

Autoritățile ucrainene nu au primit acces în mănăstire pentru a face teste, însă cu timpul au apărut zvonuri că tot mai mulți călugări s-au îmbolnăvit și au murit. Mănăstirea a dezmințit aceste zvonuri, dar situația s-a schimbat săptămâna trecută, când patru preoți care trăiau în oraș au fost testați pozitiv la coronavirus.

Înainte de Paștele ortodox, autoritățile regionale au cerut mănăstirii să nu permită accesul publicului, însă sute de credincioși au vizitat locul sfânt, sfidând ordinele poliției.

Luni, 20 aprilie, încă 13 cazuri de coronavirus au fost depistate în oraș, inclusiv în rândul unor preoți care merseseră la mănăstire. O femeie de 43 de ani a murit. Ca urmare, începând de pe 21 aprilie, autoritățile regionale au luat decizia de a pune orașul sub carantină.

Ministerul Sănătății al Republicii Moldova anunță că de pe urma pelerinajului unor cetățeni moldoveni la Lavra Poceaev s-au contaminat cel puțin 40 de persoane. „Cazurile de atunci care erau legate cu surse primare , erau in jur de 40, dar ca surse secundare sau tertiare sunt mai multe dar deja e greu de stabilit de aceea un numar exact nu este”, a precizat serviciul de presă al instituției.

Citește și: Restricții de mișcare pe o perioadă nedeterminată în Rusia

loading...

Comments are closed.