Alte știri

Organizarea procesului de vaccinare anti-COVID-19 în Republica Moldova, pe agenda discuțiilor experților de pe ambele maluri ale Nistrului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Experții din cadrul grupurilor de lucru pentru ocrotirea sănătății s-au întrunit astăzi, 17 februarie 2021, într-o nouă ședință în format online, în vederea coordonării măsurilor privind organizarea procesului de imunizare anti-COVID-19 pe ambele maluri ale râului Nistru.

Discuțiile au vizat asigurarea condițiilor necesare pentru efectuarea vaccinări anti-COVID-19 și în regiunea transnistreană, repartizarea cantității de doze în funcție de disponibilitatea acestora și monitorizarea procesului de imunizare a populației în stânga Nistrului și mun.Bender.

Experții au confirmat necesitatea vaccinării, în mod concomitent, a populației de pe ambele maluri ale râului Nistru, cu asigurarea gestionării eficiente a evoluțiilor și informarea reciprocă despre eventualele reacții ale vaccinului.

Chișinăul și-a exprimat deschiderea și disponibilitatea întru asigurarea transportării vaccinului în regiunea transnistreană.

Totodată, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății vor dispune organizarea unor instruiri tehnice adiționale, inclusiv pentru specialiștii de pe malul stâng, în vederea familiarizării cu practicile internaționale cunoscute în acest sens.

Experții au convenit să mențină un dialog activ în materia actualizării și schimbului de informații, cu prezentarea datelor statistice pe marginea evoluției situației epidemiologice din regiune.

loading...

Comments are closed.