Externe

Organizația Mondială a Sănătății afirmă că nu există nici o dovadă că COVID-19 și-ar pierde din putere

Pinterest LinkedIn Tumblr

Nu există dovezi care să susţină afirmaţia medicului italian care a spus că noul coronavirus şi-a pierdut din putere. Este reacţia experţilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi a altor oameni de ştiinţă, informează Reuters, citează Mediafax.

Epidemiologul OMS Maria Van Kerkhove, precum şi alţi experţi în virusuri şi boli infecţioase, au declarat că afirmaţiile lui Zangrillo nu sunt susţinute de dovezi ştiinţifice.

Nu există date care să arate că noul coronavirus s-a schimbat semnificativ, fie ca mod de transmitere, fie în ceea ce priveşte severitatea bolii pe care o provoacă, au spus ei.

„În ceea ce priveşte transmisibilitatea, aceasta nu s-a schimbat şi nici din punct de vedere al gravităţii, nu s-a schimbat”, a spus Van Kerkhove reporterilor.

Nu este neobişnuit ca viruşii să aibă mutaţii şi să se adapteze pe măsură ce se răspândesc, iar dezbaterea de luni evidenţiază modul în care oamenii de ştiinţă monitorizează şi urmăresc noul coronavirus.

Pandemia COVID-19 a ucis până în prezent peste 370.000 de oameni şi a infectat peste 6 milioane de persoane la nivel mondial.

Citește și: Niciun deces cauzat de coronavirus nu a fost înregistrat în Spania în ultimele 24 de ore

loading...

Comments are closed.