Externe

Organizația Mondială a Sănătății: Ibuprofenul nu ajută în caz de coronavirus, ci dăunează

Pinterest LinkedIn Tumblr

Persoanele care au suspiciunea că au contractat noul coronavius nu ar trebui să ia popularul medicament ibuprofen fără consultarea medicului.

Mesajul a fost transmis de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care face referire la unele cercetări în desfăşurare privind posibile efecte negative, relatează DPA.

Într-o conferinţă de presă susţinută la Geneva, purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier, a spus că nu există studii recente care să stabilească o legătură între acest medicament antiinflamator şi creşterea ratei mortalităţii, dar a adăugat că experţii analizează în prezent chestiunea. „Recomandăm paracetamol, nu ibuprofen în automedicaţie”, a declarat Lindmeier, citat de Agerpres.

Mesajul transmis de OMS vine după ce oficiali francezi din domeniul sănătăţii au atras atenţia să nu se folosească medicamente antiinflamatoare nesteroidiene împotriva bolii COVID-19 declanşate de coronavirus. Acest grup de medicamente include ibuprofenul, aspirina şi altele.

Un articol recent din publicaţia medicală The Lancet a avansat ipoteza că unele medicamente, inclusiv ibuprofenul, ar putea reprezenta un risc pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, care suferă de asemenea de hipertensiune sau diabet.

Citește și: Lacrimi în Italia: Crematoriile funcționează 24 de ore din 24 şi cimitirele au liste de așteptare pentru înmormântări

loading...

Comments are closed.