Organizator al migrației ilegale, reținut în timp ce primea 6000 dolari SUA

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Nord în comun cu Procuratura Briceni au acționat conform unei informații operative, în rezultat au constatat activitatea infracțională a unui conațional care organizase trecerea ilegală a frontierei de stat pentru trei bărbați din Ucraina.

Bănuitul a fost reținut în flagrant delict în zona de frontieră ieri, 27 august 2023, în timp ce primea prima transă de la migranți, în sumă de 6000 dolari SUA.

Din dosarul penal, conform acțiunilor speciale de investigații a fost stabilit că bănuitul identifica cetățeni ai Ucrainei, după care le organiza în mod clandestin traversarea frontierei moldo-ucraineană. Ulterior, străinii erau preluați din zona de frontieră și conduși pe teritoriul Republicii Moldova. Pentru aceste servicii cetățenii ucraineni trebuiau să achite suma de 12 000 dolari SUA.

Totodată, au avut loc percheziții în raionul Briceni, de la domiciliul persoanei reținute în flagrant au fost ridicate mai multe obiecte care vor servi în calitate de probe pe cauza penală. Autoturismul utilizat în transportarea străinilor a fost ridicat și indisponibilizat la sediul Direcției.

Bănuitul a fost reținut pentru 72 de ore și este cercetat penal pentru organizarea migraţiei ilegale.

În continuare, de către polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord sunt întreprinse măsuri procesuale în vederea documentării și atragerii la răspundere a persoanelor implicate în acțiunea ilegală, cu respectarea normelor de prezumție a nevinovăției.

Total
0
Shares
Total
0
Share