Alte știri

Organizatorii incendierilor în serie a autocarelor, trimiși în judecată. Ce pedeapsă riscă aceștia

Pinterest LinkedIn Tumblr
Organizatorii incendierilor în serie a autocarelor ce aparțineau unei companii concurente de transport din Ceadâr-Lunga, vor compărea pe banca acuzaților.
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a finalizat urmărirea penală și a expediat dosarul de învinuire a celor doi în judecată.
Potrivit probatoriului, organizatorii crimelor sunt doi chișinăuieni, de 35 și 39 de ani, care administrau activitatea unei firme concurente de transport internațional de pasageri.
În acțiunile acestora, procurorii au reținut organizarea și dirijarea acțiunilor criminale ale altor trei persoane (doi foști polițiști și un civil), care au incendiat șase autocare ale unei companii naționale, specializate în transportul internațional de pasageri, precum și o acțiune de huliganism asupra acestora.
Crimele au avut loc în intervalul lunilor ianuarie – aprilie 2019, în timp ce autocarele firmei concurente staționau în parcările din 3 state: Cehia – 2 autocare, Rusia – un autocar, iar alte 3 autocare – în Republica Moldova.
Potrivit estimărilor, suma prejudiciului cauzat părţilor vătămate prin acțiunile criminale ale inculpaților, se cifrează la peste 2,9 milioane de lei.
Acum un an, Procuratura i-a deferit justiției pe ceilalți trei membri ai acestui grup criminal organizat – executorii incendierilor, dosarul lor fiind pe rolul instanței de judecată.

Potrivit legii, pentru distrugerea sau deteriorarea intenționată a bunurilor, prin incendiere, organizatorii grupului criminal riscă până la 6 ani închisoare.

Citește și: (video) Reprezentanții SVS Moldova protestează la Curtea de Apel: „Cei care au dat foc la autobuze sunt lăsați la libertate”

loading...

Comments are closed.