Alte știri

Coronavirus: Rusia va primi din SUA 200 de ventilatoare promise de Donald Trump

Pinterest LinkedIn Tumblr

Statele Unite au anunţat marţi că în această săptămână vor începe livrarea către Rusia a 200 de ventilatoare pentru respiraţie asistată, transmite agenţia Reuters.

Potrivit ambasadei americane la Moscova, preşedintele Vladimir Putin a cerut asistenţă din partea SUA, iar omologul său american Donald Trump a oferit aceste 200 de ventilatoare de producţie americană, un prim lot de 50 de aparate urmând să fie miercuri pregătit pentru expediere şi la scurt timp apoi şi celelalte 150.

Rusia a raportat marţi 9.263 de noi infecţii cu noul coronavirus şi încă 115 decese, numărul contagierilor ajungând în această ţară la aproape 300.000 şi cel al deceselor la 2.837. Rusia este a doua ţară cu cele mai multe cazuri de COVID, după Statele Unite, care au ajuns la mai mult de 1,5 milioane de infectări.

Potrivit ministrului rus de externe Serghei Lavrov, cele 200 de ventilatoare vor fi transportate în Rusia cu două avioane şi Washingtonul va acoperi costurile. ”Sper că (ventilatoarele) ne vor ajuta să depăşim actuala situaţie”, a spus Lavrov în timpul unei videoconferinţe de presă.

Înainte ca epidemia să se extindă în Rusia, guvernul rus a ajutat la rândul său SUA cu ventilatoare medicale, dispozitive de acest fel de tipul Aventa-M fiind între timp retrase după ce astfel de ventilatoare au provocat în spitale din Rusia incendii soldate cu victime.

loading...

Comments are closed.