Social

Ororile de la o fabrică de mezeluri: Şobolani, muşte și viermi în salam – VIDEO

Pinterest LinkedIn Tumblr

Şobolani morţi, muşte şi miros insuportabil. Asta au descoperit astăzi inspectorii de la Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor la o fabrică de producere a mezelurilor din Capitală. Frigiderul în care era păstrată carnea, s-a defectat încă acum două săptămâni, nici ambalajele pentru produse, nu mai erau bune.

În data de 26 iunie, angajaţii au depistat că frigiderul nu funcţionează. În câteva zile mirosul a devenit insuportabil. Muncitorii au sesizat inspectorii ANSA.

Reprezentanţii întreprinderii dau vina pe o altă firmă de la care au închiriat spaţiul, dar şi pe ANSA care spun ei încearcă să le saboteze afacerea şi să preia utilajele.

„Au deconectat frigiderul la indicaţia directorului. Din ce cauză s-a defectat? Din motiv că a fost deconectat şi conectat incorect sursa de energie. Este o încercare de atac raider, deposedarea întreprinderii de toate utilajele”, a spus juristul  companiei, Andrei Cojocari.

Reprezentanţii companiei care au oferit spaţiul dezmint acuzaţiile şi spun că au reziliat acum câteva luni contractul cu fabrica de mezeluri.

„Noi nu cunoaştem motivele staţionării acestui frigider. Pe data de 23 iunie 2017 au fost ravagii şi schimbări bruşte ale vremii în Capitală. Poate să fie factori diferiţi, defectare de tehnică, a precizat juristul companiei, Natalina Guţan.

Inspectorii ANSA susţin că activitatea firmei a fost sistată temporar şi în luna decembrie din cauza mai multor nereguli grave. Iar, frigiderul nu are autorizaţie sanitar-veterinară.

„Au fost constatate încălcări deosebit de grave în procesul de producere şi prelucrare a cărnii şi producerii mezelurilor. S-a prescris suspendarea temporară a unităţii în cauză. Această instalaţie nu este autorizată sanitar-veterinar”, a declarat inspectorul pincipal ANSA Chişinău, Eugeniu Straistă.

În frigider sunt păstrate câteva zeci de kilograme de carne şi 800 de kilograme de salam.
„Cu siguranţă toată cantitatea respectivă va fi nimicită. Pe termen cât mai restrâns va fi emisă dispoziţia respectivă”, a specificat inspectorul pincipal ANSA Chişinău, Eugeniu Straistă. Inspectorii ANSA au refuzat să comenteze acuzaţiile şi susţin că în acest caz au fost pornite mai multe dosare.

sursa: prime.md

loading...

Write A Comment