P.Șor cere amânarea examinării în a doua lectură a proiectului de modificare a Codului serviciilor media audiovizuale

Partidul Politic Șor cere amânarea examinării în a doua lectură a proiectului de modificare a Codului serviciilor media audiovizuale, transmite IPN. Într-un briefing de presă, deputatul Vadim Fotescu, a declarat că este necesară opinia experților internaționali, în special a Consiliului Europei, dar și să se ia în considerare toate opiniile experților din domeniul mass-media. În caz contrar, Moldova nu va putea evita încă o criză, deja în mass-media, a subliniat parlamentarul.

Potrivit lui Vadim Fotescu, coaliția de guvernare, săptămâna trecută, în grabă, la doar șase zile de la înregistrare, a votat în prima lectură proiectul de modificare a Codului serviciilor media audiovizuale. Este vorba despre întoarcerea sub control parlamentar a Companiei Teleradio-Moldova și posibilitatea de a-i demite pe toți membrii Consiliului Audiovizualului dacă raportul anual de activitate al acestuia nu va fi votat de majoritatea parlamentară. Totodată, în lege nu sunt menționate criteriile după care va fi apreciată munca ambelor structuri.

În opinia deputatului, Compania Teleradio-Moldova este supusă unei presiuni politice, iar scopul guvernării este să o transforme într-un instrument de propaganda a puterii.

Vadim Fotescu susține că majoritatea parlamentară nici nu a cerut părerea organismelor internaționale, chiar dacă până nu demult promitea că va respecta valorile europene, transparența, va asigura depolitizarea și lupta cu corupția. În realitate, are loc o supunere directă a mass-media, iar adevăratul scop al actualei guvernări este să-și pună oamenii comozi în toate structurile statului, a mai spus deputatul Partidului Politic Șor.

Proiectul de lege pentru modificarea Codului serviciilor media audiovizuale a fost aprobat în primă lectură, cu votul majorității deputaților, în ședința Parlamentului din 21 octombrie.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share