PA: 23 ședințe de judecată fixate în dosarul ,,Finanțarea ilegală a PP Șor”

Procuratura Anticorupție informează că, la 8 noiembrie 2023, a avut loc o nouă ședință de judecată în cauza penală ,,Finanțarea ilegală a Partidului Politic Șor”, în cadrul căreia au fost fixate 23 ședințe de judecată până în luna februarie 2024.

Acuzatorii de stat au înaintat un demers, solicitând fixarea a unui număr de cel puțin 30 de ședințe la un interval mic de timp, în scopul respectării principiului examinării cauzei într-un termen rezonabil, având în vedere prevederile art. 20 și 345 alin. (1) din Codul de procedură penală, care stipulează că în cazurile de corupție sau conexe corupției, examinarea cauzei se efectuează cu celeritate. Totodată, partea apărării a solicitat amânarea ședinței de judecată, iar instanța a respins solicitarea părții apărării și a fixat 23 ședințe de judecată.

La ședința din 8 noiembrie 2023, instanța a admis demersul procurorului de prelungire a măsurii preventive liberarea provizorie sub control judiciar pe un termen de 60 de zile. Totodată, instanța a admis cererea părții apărării privind eliberarea permisiunei inculpatei de a pleca peste hotare la investigații medicale în statul Israel, pentru o perioadă de 14 zile, cu obligarea de a preda la întoarcere pașaportul.

Amintim că, la 19 iunie 2023 a fost trimisă în judecată, cauza penală în privința Marinei Tauber și a persoanei juridice, Partidului Politic ,,Șor”, învinuiți de patru capete de acuzare pentru falsificarea rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale și a partidului politic și acceptarea finanțării ilegale din partea unui grup criminal organizat (art. 1812 alin. (1), (5) din Codul penal).

Următoarea ședință va avea loc la 13 noiembrie 2023, ora 15:30.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Total
0
Shares
Total
0
Share