Social

PA a transmis în instanța de judecată cauza penală de învinuire a unui broker vamal

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura Anticorupție a transmis în instanța de judecată cauza penală de învinuire a unui broker vamal de comitere a coruperii active, infracțiune prevăzută de art. 325 alin. (1) din Codul penal.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

La 02 noiembrie 2022, Centrul Național Anticorupție (CNA) a început urmărirea penală în baza denunțului depus de un șef al postului vamal privind tentativa de corupere a acesteia de către un broker vamal.

Urmare a acțiunilor de urmărire penală, s-a constatat că brokerul vamal, în perioada de timp 01-02 noiembrie 2022, a promis mijloace bănești în sumă de 5000 dolari SUA șefului postului vamal, care este persoană publică, pentru a facilita acordarea liberului de vamă asupra mărfurilor, ce aparțin unui agent economic.

Mijloacele bănești au fost primite la 02 noiembrie 2022, de către șeful postului vamal sub controlul CNA. Banii care au fost oferiți, în sumă de 5000 dolari SUA, au fost ridicați de la șeful postului vamal, recunoscuți în calitate de corp delict și transmiși pentru păstrare la Inspectoratul Fiscal de Stat.

Art. 325 alin. (1) din Codul penal prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani cu amendă în mărime de la 100 000 până la 200 000 lei.

Învinuita își recunoaște vinovăția, iar cauza penală a fost deferită justiției, urmând să fie examinată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

loading...

Comments are closed.