Actual

PA oferă detalii despre atacurile raider de la BC „Victoriabank” SA și BC „Banca de Economii” SA, din anul 2011

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul interesului public sporit, cu referire la declarațiile apărute în mass-media privind așa numitele atacuri raider asupra BC „Victoriabank” SA și BC „Banca de Economii” SA, Procuratura Anticorupție informează că, faptele respective constituie inter alia obiectul urmăririi penale în cadrul cauzei penale denumite generic „Frauda Bancară”.

În cadrul urmăririi penale sunt investigate circumstanțele dobândirii ilicite prin înșelăciune și abuz de încredere a dreptului de proprietate asupra unor pachete de acțiuni ale Companiei de Asigurări „ASITO” S.A., – 83,1 % , a băncilor comerciale S.A. „Victoriabank” – 28,34 % și S.A. „Banca de Economii”- 18,49 %.

În cadrul cauzei penale vizate, de către procurorii anticorupție au fost efectuat mai multe acțiuni de urmărire penală, care au drept scop stabilirea adevărului obiectiv, după cum urmează:
– 9 martori, au fost audiați;
– 13 ordonanțe de ridicare a documentelor pertinente pe caz, au fost emise și executate;
– aproximativ 1500 file a documentelor ridicate, au fost supuse examinărilor;
– 1 cerere de asistență juridică în materie penală, a fost formulată, precum și alte acțiuni de urmărire penală necesare stabilirii adevărului pe caz.

Urmărirea penală pe caz poartă un caracter activ, iar despre rezultatele investigațiilor, Procuratura Anticorupție va informa opinia publică cu respectarea caracterului confidențial al activității desfășurate și a prezumției de nevinovăție a persoanelor.

Comunicat de presă

loading...

Comments are closed.