PACE acuză regimul PAS – Sandu de favorizarea propriilor candidați și de eliminarea concurenței prin mijloace intimidante

Partidul PACE a emis un comunicat de presă în care condamnă vehement acțiunile regimului PAS – Sandu din Republica Moldova. Potrivit comunicatului, regimul a încercat să scoată din alegeri, în ultima sută de metri, mai mulți candidați PACE la funcția de primar, intimidându-i și implicând polițiștii în procesul electoral.

În comunicat, PACE acuză regimul PAS – Sandu de favorizarea propriilor candidați și de eliminarea concurenței prin mijloace intimidante. Mai mulți candidați PACE au fost vizați de polițiști, care i-au intimidat și le-au întocmit procese verbale la indicația conducerii Inspectoratului General al Poliției.

Partidul PACE subliniază că aceste acțiuni ilegale și intimidarea candidaților sunt inacceptabile și contravin valorilor democratice și principiilor statului de drept. Formațiunea face un apel către misiunile de observatori internaționali și Ambasadorii acreditați la Chișinău pentru a monitoriza îndeaproape situația și a stopa această teroare impusă de regimul PAS – Sandu.

În finalul comunicatului, PACE se adresează direct regimului PAS – Sandu, cerându-le să înceteze intimidarea candidaților și să respecte principiile democrației.

Partidul avertizează că cei responsabili pentru aceste acțiuni vor răspunde în fața legii și a opiniei publice pentru capturarea statului și uzurparea puterii în stat.

Total
0
Shares
Total
0
Share