Alte știri

PACE cere Ambasadei Rusiei să nu se lase atrasă într-un conflict politic

Pinterest LinkedIn Tumblr

Protestele PACE față de reținerea liderului PACE Gheorghe Cavcaliuc pe aeroportul Șeremetievo au continuat cu o adunare în fața Ambasadei Rusiei la Chișinău.

S-a scandat în Libertate Cavcaliuc! în limba rusă. ”Cerem Ambasadei Rusiei să nu se lase atrasă într-un joc politic creat de doi concurenți electorali care au mințit forțele de ordine din Federația Rusă și au determinat reținerea liderului Gheorghe Cavcaliuc”, a spus Denis Roșca, prim-vicepreședinte al Partidului Acasă Construim Europa.

Renato Usatîi și Igor Dodon sunt lideri politici din Republica Moldova acuzați de Denis Roșca că încearcă să împiedice prezentarea programului politic al partidului alegătorilor moldoveni din Sankt-Petersburg.

De azi-dimineață, liderul Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, este reținut pe aeroportul Șeremetievo din Moscova, unde a ajuns cu alți doi candidați pentru funcția de deputat, Valentina Geamănă și Alexandru Cîrpa, ca să meargă la o întâlnire electorală cu moldovenii din Rusia. Această poză este singura pe care Cavcaliuc a reușit să o trimită colegilor după ce a fost reținut.

”Luptați până la victorie pentru Moldova. Indiferent ce va fi cu mine, voi luptați până la victorie. Moldova are nevoie de PACE și de patrioți la conducere. Să ridicăm țara din genunchi și să nu permitem niciodată, nimănui să ne intimideze pe noi moldovenii”.

De atunci, nu se mai știe nimic despre el. Telefonul său este deconectat. Probabil că aceasta este camera în care se află acum. Ceilalți doi colegi de partid ai lui Gheorghe Cavcaliuc au fost amenințați că vor fi trimiși în Moldova cu prima cursă, dar fără Cavcaliuc.

Echipa Partidului PACE a anunțat proteste în masă la sediile partidelor conduse de Igor Dodon, Renato Usatîi, la Ambasada Rusiei în Moldova, CEC, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Partidul PACE crede că în spatele celor întâmplate sunt oponenții politici ai PACE, care sunt panicați de popularitatea în creștere a lui Gheorghe Cavcaliuc și PACE.

loading...

Comments are closed.