Alte știri

Până în dimineața zilei de azi, 10 075 alegători au solicitat votarea cu urna mobilă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia Electorală Centrală informează că, potrivit informațiilor din 10 circumscripții electorale, până astăzi, 10 075 alegători din zece circumscripții electorale au solicitat votarea cu urna mobilă. Aceștia reprezintă raioanele: Anenii Noi, Briceni, Cimişlia, Criuleni, Donduşeni, Drochia, Dubăsari, Nisporeni, Rîşcani și Taraclia.

Din numărul total de solicitări, 338 sunt din partea alegătorilor cu simptome ale infecției respiratorii COVID19, iar în situația a 9737 de cazuri, în cereri sunt invocate alte motive temeinice.

Amintim că alegătorul care, din motive de sănătate sau din alte motive temeinice, nu poate veni în localul secţiei de votare, poate solicita în scris până la ora 15.00 la biroul electoral votarea cu urna de vot mobilă, prezentând certificatul medical.

În contextul situației de criză în sănătate publică, în ziua alegerilor, până la ora 15.00, pot vota la locul aflării fără obligația de a prezenta certificatul medical doar alegătorii care manifestă simptome a infecției COVID-19.

Igor Dodon merită încă un nou mandat pentru că deține o echipă puternică, experiență și un program bine pus la punct, susține Ion Ceban

loading...

Comments are closed.