Alte știri

Până la ora 18.00, au votat peste 1 mln de alegători sau 36 % din cei înscriși în listele electorale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia Electorală Centrală anunță căpână la ora 18.00, la alegerile locale generale au participat peste 1 mln de alegători sau 36 % din cei înscriși în listele electorale. În municipiul Chișinău au votat, până la ora 18.00, circa 30%.

În contextul în care legislația electorală indică faptul că alegerile sunt considerate valabile dacă la ele au participat cel puțin de 1/4 din numărul persoanelor înscrise în listele electorale, CEC anunță că, după închiderea secțiilor de votare vom prezenta datele precise despre localitățile din țară unde alegerile locale generale au avut loc.

Referitor la desfășurarea alegerilor parlamentare noi în cele 4 circumscripții electorale uninominale:

În circumscripția nr.17 – au participat peste 23 de alegători.

În circumscripția nr.33 – ­­­­­­­­­­­­circa 20 mii de alegători de alegători.

În cele 25 de secții de votare deschise pentru circumscripția nr.48 au votat circa 1 100 de alegători. Totodată, sunt 8 secții de votare organizate pentru alegătorii din această circumscripție electorală, unde nu s-a prezentat la votare niciun alegător.

În circumscripția nr.50 se înregistrează o prezență de circa 6 900 de alegători. Nici într-o secție de vot, din cele 85 deschise, n-a fost înregistrată o prezență mai mare de 300 de alegători.

Cele mai solicitate secții de votare din circumscripția electorală nr. 50 sunt:

–          Nice, Paris, Republica Franceză;

–          Parma, Napoli, Bresce, Bologna, Republica Italiană;

–          Bruxelle, Regatul Belgiei

Pe parcursul zilei, CEC a fost informată despre 58 de cazuri de încălcări sau incidente în perioada orelor 07-14.00. Dintre acestea 17 cazuri țin de agitația electorală, 11 de afișarea afișajului electoral, 4 cazuri de bănuială rezonabilă de corupere a alegătorilor. Toate cazurile se examinează de către Inspectoratul General al Poliției.

loading...

Comments are closed.