Alte știri

Până la sfârșitul anului, cel puțin 2 piețe municipale pot apărea în Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Până la sfârșitul anului, cel puțin 2 piețe municipale pot apărea în sectoarele Chișinăului. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi.

Primarul capitalei a menționat că piețele actuale din sectoare sunt private, iar proprietarii multora dintre ei vor să le închidă.

„Primăria nu are dreptul să opereze pe teritoriul privat. Dar trebuie să oferim oamenilor o alternativă. Dacă o piață se închide, atunci ar trebui să apară alta”, a spus Ceban.

La rândul său, viceprimarul Inga Ionesi a spus că conceptul de modernizare a pieței centrale prevede studierea posibilității de a crea sucursalele sale, și anume piețele agroalimentare municipale, în sectoarele capitalei.

Ion Ceban a cerut acțiuni mai rapide și concrete în această direcție, împreună cu pretorii sectoarelor, care vor trebui să ofere locuri pentru amplasarea piețelor. De asemenea, este necesar să se dezvolte un concept în care să fie elaborate toate aspectele.

„Aceste piețe ar trebui să fie civilizate și moderne și ar trebui curățate în fiecare zi la sfârșitul lucrărilor. Pretorii, împreună cu administrația funciară, trebuie să stabilească locurile pentru piețe, iar până la sfârșitul anului este necesar să se deschidă cel puțin două astfel de piețe, cel puțin în acele sectoare în care există o cerere pentru acestea. Rîșcani și Botanica, de exemplu, cer deschiderea piețelor”, a punctat Ion Ceban.

Primarul general a cerut viceprimarului și departamentelor responsabile să prezinte conceptul de a crea piețe agroalimentare municipale în sectoarele Chișinăului în termen de două săptămâni.

loading...

Comments are closed.