Papa Francisc denunță legalizarea drogurilor și traficanții, cerând sprijin pentru persoanele dependente

Papa Francisc s-a pronunţat miercuri împotriva legalizării drogurilor şi i-a denunţat pe traficanţii de droguri numindu-i “asasini”, făcând totodată apel la ajutor şi sprijin pentru persoanele dependente, scrie Agerpres.ro

“O reducere a dependenţei de droguri nu se obţine prin liberalizarea consumului de droguri – aceasta este o iluzie – aşa cum a fost propus, sau aşa cum este deja implementat, în unele ţări”, a declarat papa Francisc în faţa mulţimii de credincioşi reuniţi în Piaţa Sfântul Petru din Roma în timpul audienţei sale săptămânale.

“În acelaşi timp, totuşi, să ne amintim că fiecare dependent are o poveste personală unică şi că trebuie să fie ascultat, înţeles, iubit şi, în măsura în care este posibil, vindecat şi purificat”, a adăugat suveranul pontif cu ocazia Zilei internaţionale de combatere a drogurilor, desemnată de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU).

Papa Francisc, în vârstă de 87 de ani, nu a făcut nicio distincţie între aşa-numitele droguri “uşoare”, cum ar fi marijuana, care a fost legalizată pentru uz recreativ în mai multe ţări şi în unele state americane, şi cele “dure”, cum ar fi heroina şi cocaina.

“Nu putem ignora intenţiile şi acţiunile malefice ale vânzătorilor de droguri şi ale traficanţilor. Ei sunt asasini”, a adăugat liderul de la Vatican.

Papa Francisc, care este originar din Argentina, a condamnat, de asemenea, “impactul distructiv” al producţiei de droguri asupra mediului înconjurător, afirmând că acesta este “din ce în ce mai evident, de exemplu, în bazinul Amazonului” din America Latină.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share