Alte știri

Papa Francisc îl primește pe Vladimir Putin la Vatican. Prima întâlnire după semnarea alianței dintre ortodocșii ruși și catolici

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele rus, Vladimir Putin, va face pe data de 4 iulie o vizită la Vatican, acolo unde va fi primit de Papa Francisc, a anunțat joi Sfântul Scaun.

Vizita liderului de la Kremlin este una extrem de importantă fiind a doua pe care o face și prima după întâlnirea istorică dintre patriarhul Kiril și Suveranul Pontif. ”Pot confirma că Sfântul Părinte îl va primi în audienţă la Vatican pe preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, pe 4 iulie viitor”, a declarat purtătorul de cuvânt interimar al Vaticanului, Alessandro Gisotti citat de Libertatea.ro

Întrevederea va fi cea de-a doua între papa Francisc şi preşedintele Putin, după precedenta audienţă din iunie 2015. Cu acea ocazie, papa l-a îndemnat pe liderul de la Kremlin ”să facă un efort important şi sincer pentru a realiza pacea” în Ucraina. Întrevederea, desfăşurată în prezenţa interpreţilor, cu papa afişând o mină serioasă, a durat 50 de minute, mai mult decât majoritatea audienţelor acordate de suveranul pontif, doar primirile lui Barack Obama şi Emmanuel Macron durând mai mult.

Vizita președintelui rus vine la un doi ani după întâlnirea istorică din februarie 2016 dintre papa Francisc şi patriarhul Kirill, în Cuba. Aceasta s-a încheiat prin semnarea unei declaraţii comune, Vaticanul dând asigurări că este vorba despre afirmarea alianţei între ortodocşi şi catolici în faţa islamismului din Orientul Mijlociu.

loading...

Comments are closed.