Alte știri

Papa Francisc merge în Irak, o țară măcinată de conflicte și cu 1% populație creștină. Reacția Bagdadului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Papa Francisc va vizita Irakul în martie 2021, a anunțat luni biroul de presă al Vaticanului. Călătoria sa în țara devastată de război ar putea fi prima deplasare în afara Italiei de când a început pandemia.

Papa Francisc urmează să „viziteze Bagdad, legat de memoria lui Avraam, orașul Erbil, precum și de Mosul și Qaraqosh, în câmpia Ninivei”, în timpul vizitei sale din 5-8 martie, anunță Vaticanului, potrivit CNN.

„Programul vizitei va fi făcut public în timp util și va lua în considerare evoluția pandemiei”, se mai spune în comunicat.

Ministerul de Externe din Irak a transmis că vizita Papei „reprezintă un eveniment istoric și un sprijin pentru toți irakienii”.

De asemenea, reprezintă un mesaj de pace pentru Irak și pentru regiune în ansamblu, afirmă unitatea poziției umanitare în confruntarea cu extremismul și conflictele și promovează diversitatea și toleranța. Și coexistența„, se mai spune în comunicatul ministerului de externe irakian.

Aproximativ 1% din populația Irakului este creștină. Țara a cunoscut un exod al creștinilor în ultimele decenii, deoarece Irakul a fost devastat de conflicte violente și ascensiunea ISIS.

loading...

Comments are closed.