Papa Francisc şi Zelenski au avut o discuție telefonică. Despre ce au vorbit

Papa Francisc a purtat o conversaţie telefonică cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care i-a mulţumit suveranului pontif pentru “sprijinul spiritual” acordat ucrainenilor în plin război ca urmare a invaziei ruse.

Ambasada Ucrainei la Sfântul Scaun a confirmat conversaţia pe reţeaua de socializare X şi a explicat că Zelenski i-a mulţumit suveranului pontif pentru “sprijinul său spiritual oferit poporului ucrainean”.

În plus, cei doi lideri au discutat despre “formula de pace” a Kievului, iar preşedintele ucrainean l-a felicitat pe papă cu ocazia Crăciunului.

Papa Francisc vorbeşte adesea despre Ucraina “martirizată” în intervenţiile sale publice, iar pe 25 decembrie a cerut încheierea războiului din această ţară, în mesajul său de Crăciun.

Zelenski s-a întâlnit cu Papa Francisc la Vatican pe 13 mai şi cu acea ocazie i-a cerut să condamne “crimele ruseşti din Ucraina”, pentru că, a spus el, “nu poate fi pus semnul egalităţii între victimă şi agresor”.

Papa Francisc a încercat să medieze în conflict şi l-a trimis într-o misiune diplomatică pe cardinalul Matteo Zuppi, care a călătorit în Ucraina, Rusia, China şi Statele Unite.

Total
0
Shares
Total
0
Share