Alte știri

Papa Francisc spune că nu ar trebui să revenim la vechea normalitate după pandemie: „Avem o oportunitate de a construi ceva diferit”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Papa Francisc atrage atenția asupra revenirii la vechea normalitate după pandemia de coronavirus și spune că „astăzi avem o oportunitate pentru a construi ceva diferit”, în sensul unei lumi mai echitabile și mai ecologiste.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

„Toţi suntem îngrijoraţi pentru consecinţele sociale ale pandemiei. Mulţi vor să revină la normal şi să-şi reia activităţile economice. Sigur, însă acest normal nu ar trebui să includă nedreptăţi sociale şi daune aduse mediului. Astăzi avem o oportunitate pentru a construi ceva diferit”, a spus Papa.

Suveranul Pontif a spus că acțiunile de caritate nu au fost suficiente pentru ajutorarea celor mai săraci și a afirmat nevoia unui model de dezvoltare economică mai echitabil și mai capabil să rezolve problema inegalităților și criza climatică, iar subvenţiile publice acordate ca parte a ajutorului pentru reconstrucția de după pandemie nu ar trebui să ajungă la companiile cunoscute pentru lipsa de interes pentru protejarea mediului, drepturilor sociale şi în domeniul muncii.

Papa Francisc a afirmat că acele criterii pentru companii să poată primi ajutor public ar trebui să fie „contribuţia la integrarea persoanelor care sunt în mod normal excluse (n. red.- din societate), ajutorarea celor mai nevoiaşi şi grija pentru mediu”, conform Agerpres.

„Ar fi trist dacă prioritatea pentru vaccinul împotriva COVID-19 ar fi acordată celor mai bogați. Ar fi trist dacă vaccinul ar deveni proprietatea unei anumite naţiuni, dacă nu ar fi universal şi pentru toată lumea”.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat marţi că orice naţiune care stochează posibile vaccinuri împotriva COVID-19, excluzându-i pe alţii, ar adânci pandemia de coronavirus. Peste 21,9 milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus la nivel global, dintre care 772.647 au decedat.

loading...

Comments are closed.