Alte știri

Parada militară de pe Champs-Elysées va fi înlocuită cu o ceremonie dedicată luptei anti-COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tradiţionala paradă militară de pe bulevardul Champs-Elysées din Paris de Ziua Naţională a Franţei, 14 Iulie, va fi înlocuită în acest an printr-o ceremonie în Place de la Concorde, pentru a respecta exigenţele de ordin sanitar, a anunţat joi preşedinţia franceză, transmite AFP, potrivit agerpres.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Ceremonia militară, în care va fi adus un omagiu şi cadrelor medicale, va cuprinde ‘un dispozitiv restrâns la 2.000 de participanţi şi în jur de 2.500 de invitaţi’, cu respectarea regulilor de distanţare socială, a precizat Palatul Elysée.

Ceremonia, care va include o paradă aeriană, ‘va onora participarea armatelor noastre la lupta împotriva COVID-19’ şi ‘va aduce totodată un omagiu personalului din sănătate pe care francezii l-au aplaudat în fiecare seară în perioada măsurilor de izolare, precum şi tuturor actorilor mobilizaţi împotriva virusului’, adaugă comunicatul.

Acesta menţionează că, deocamdată, nu este prevăzut ca evenimentul să fie deschis marelui public, dar ‘situaţia ar putea fi reevaluată până la data de 14 iulie’, dacă situaţia sanitară se va îmbunătăţi.

La 13 mai, preşedintele Emmanuel Macron îşi exprimase dorinţa ca sărbătoarea naţională să fie ‘o ocazie suplimentară de manifestare a omagiului şi recunoştinţei naţiunii faţă de toţi cei care s-au angajat în lupta împotriva COVID-19’.

Citește și: Trei români au furat două maimuțe scumpe dintr-un parc zoo din Madrid. Ce s-a întâmplat cu primatele

loading...

Comments are closed.