Paradox moldovenesc: Sandu și Năstase refuză invitația la negocieri lansată de Dodon, totodată cheamă deputații din PSRM la dialog

blocul acum, maia sandu si nastase, blocul acum destramat, blocul acum si dodon, blocul acum si psrm, alianta blocul acum nastase si dodon, nastase si socialistii, maia si socialistii

Fracțiunile Partidului Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr au anunțat că nu vor merge mâine la Președinție pentru un dialog cu Partidul Democrat din Moldova și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Invitația cu pricina a fost făcută de către șeful statului, în vederea găsirii unui numitor comun și crearea unei majorități parlamentare. În schimb, socialiștii sunt așteptați de Năstase și Sandu pentru discuții.

În cadrul unei conferințe de presă, organizate cu câteva minute în urmă, liderii fracțiunilor PAS și PPDA ce compun fostul bloc ACUM, au anunțat că nu doresc să se așeze la masa de negocieri alături de PDM și PSRM, chiar dacă de acest lucru depinde formarea unei majorități parlamentare pentru a forma un guvern care va conduce țara noastră următorii 4 ani. Invitația pentru data de 2 aprilie a fost reconfirmată în această dimineață de către președintele Igor Dodon, prin intermediul unei postări pe Facebook.

Președintele așteaptă la reședința de stat de pe adresa Nicolae Iorga 23, partidele PSRM, PDM și fostul bloc ACUM. “Reiterez disponibilitatea mea de a aproba crearea unei majorități parlamentare care să fie constituită din fracțiuni parlamentare, însă fără utilizarea șantajului, amenințărilor sau cu „transfugi”. a scris Dodon pe Facebook.

În schimb, deputații din fostul bloc ACUM cheamă la negocieri deputații din Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, dar într-o locație stabilită de Năstase și Maia Sandu. Președintele fracțiunii PPDA a declarat că deputații din Partidul Șor și PDM, chiar dacă vor veni la negocieri, vor fi ignorați.

Amintim că săptămâna trecută, Igor Dodon a lansat o invitație tuturor partidelor ce doresc să fie formată o majoritate parlamentară, să se așeze la masa de negocieri pentru a găsi un numitor comun și de a forma o alianță în vederea formării unui guvern.

Total
0
Shares
Total
0
Share