Actual

Parlamentul a aprobat, în prima lectură, proiectul de majorare a salariilor angajaților din spitale

Pinterest LinkedIn Tumblr

De la 1 noiembrie, personalul administrativ-gospodăresc din cadrul instituțiilor medico-sanitare, încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, va primi salarii majorate cu 57%. În cadrul ședinței de astăzi, Parlamentul a aprobat, în prima lectură, proiectul de modificare al Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală.

Astfel, pentru muncitorii necalificați salariu va fi majorat de la 2470 lei la 3840 lei. Pentru muncitorii calificați salariu va constitui 5040 lei, de la 3240 stabilit anterior.

Pentru specialiștii cu studii superioare încadrați în aceste instituții, salariu va fi majorat de la 5850 lei la 9090 lei.

De asemenea, se preconizează acordarea unui supliment la salariu pentru personalul antrenat în acordarea asistenței medicale pacienților infectați cu noul tip de Coronavirus.

Noile reglementări prevăd și acoperirea cheltuielilor pentru serviciile spitalicești pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19.

Prin modificările la Legea fondurilor obligatorii de asistență medicală se propune și acoperirea cheltuielilor ce reies din necesitatea asigurării unei bune funcționări a prestatorilor de servicii medicale.

Conform estimărilor realizate de autorii proiectului, pentru majorarea salariilor personalului administrativ-gospodăresc din instituțiile medico-sanitare vor fi necesare 45846,4 mii lei, pentru ultimele două luni ale anului 2021.

loading...

Comments are closed.