Actual

Parlamentul a examinat modul de executare a bugetului de stat în 2021

Pinterest LinkedIn Tumblr

Raportul privind executarea bugetului de stat pentru anul 2021, precum și Raportul auditului financiar al Curții de Conturi asupra Raportului Guvernului privind executarea bugetului de stat pe anul 2021 au fost dezbătute în plenul Legislativului.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit raportului, prezentat de ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, în anul 2021, bugetul de stat a fost executat la capitolul veniturilor în sumă de 49 383 833,4 mii de lei, cu 7,7% mai mult față de prevederi. La capitolul cheltuielilor bugetul de stat a fost executat în volum de  54 116 899,8 mii de lei, cu 6,1% mai puțin față de prevederile anuale. Respectiv, deficitul bugetar a însumat 4 733 066,4 mii de lei. Legea bugetului de stat pentru anul 2021 a fost modificată de trei ori, pe parcursul anului trecut, cu scopul de a atenua consecințele pandemiei de COVID-19 și cele provocate de criza energetică.

Membrul Curții de Conturi, Petru Rotaru, a dat citire rezultatelor auditului efectuat de Curtea de Conturi, potrivit cărora Raportul Guvernului, sub toate aspectele semnificative, oferă o imagine corectă privind executarea de casă a bugetului de stat în anul 2021, în conformitate cu normele cadrului de raportare.

Cele două comisii sesizate în fond – Comisia economie, buget și finanțe și Comisia de control al finanțelor publice și-au prezentat raportul și coraportul la proiectul de HOTĂRÂRE pentru aprobarea Raportului privind executarea bugetului de stat pentru anul 2021. Acestea conțin recomandări față de autoritățile publice de îmbunătățire a administrării și gestionării resurselor financiare ale bugetului de stat. Semestrial, Paramentul va fi informat privind implementarea măsurilor întreprinse în acest sens.

 

 

loading...

Comments are closed.