Alte știri

Parlamentul a modificat mecanismul de compensare a dispozitivelor medicale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Parlamentul a aprobat, astăzi, în a II-a lectură, proiectul de modificare a mecanismului de compensare a   dispozitive medicale.

Documentul prevede instituirea temeiului legal de reglementare a compensării medicamentelor și dispozitivelor medicale în condițiile asigurării obligatorii de asistență medicală.

Totodată sunt reglementate relațiile contractuale ale furnizorilor de dispozitive medicale și Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM).

O altă prevedere se referă la adaosul comercial aplicat de distribuitor și prestatori de servicii farmaceutice pentru dispozitivele medicale compensate din Fondul Asigurării Obligatorii de Asistență Medicală.

Astfel, la comercializarea dispozitivelor medicale compensate, destinate utilizării în condiții de ambulatoriu,  se va aplica un adaos de până la 20% din prețul de achiziție declarat de către furnizor. Dintre care până la 5% pentru agenții economici care produc, importă și/sau distribuie dispozitive medicale compensate și până la 15% pentru farmacii.

Guvernul urmează să aprobe un Regulament prin care se va stabili procedura de elaborare și modificare a listei de dispozitive medicale compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală

Compensarea dispozitivelor medicale, destinate utilizării în condiții de ambulatoriu, are ca scop micșorarea poverii financiare a pacienților cu maladii cronice.

loading...

Comments are closed.