Externe

Parlamentul danez va dezbate proiectul de lege care ar interzice circumcizia nemedicală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Parlamentul danez va examina un proiect de lege care propune interzicerea circumciziunilor non-medicale, informează Telegraph.md cu referire la JPost.com

Henri Goldstein, președintele Comunității Evreiești din Danemarca, spune că măsura reprezintă „cea mai gravă amenințare de după cel de-al doilea război mondial” pentru evreii din țară, care în mod tradițional circumcidă băieții în a opta zi de viață, un ritual cunoscut sub numele de ”brit milah”.

Parlamentul danez urmează să examineze, în următoarea sa sesiune, proiectul de lege depus luna trecută de Simon Emil Ammitzboll-Bille, fost ministru de interne și lider al partidului Forward, de stânga.

„Nu cred că tăierea băieților mici ar trebui să fie legală în legătură cu un vechi ritual religios”, a scris Ammitzboll-Bille pe Facebook. „Aceasta este poziția mea de principiu. Corpul unei persoane le aparține și că tinerii ar trebui să decidă dacă vor să fie circumciși. De aceea sunt în favoarea introducerii unei limite de vârstă de 18 ani pentru circumcizia non-medicală „.

Grupurile evreiești, musulmane, creștine și alte grupuri consideră circumcizia băieților drept o libertate religioasă de bază. Dar au existat diverse eforturi pentru a interzice practica în Europa.

Rabinul Yitzi Loewenthal, emisarul mișcării Chabad Hasidic din Danemarca, a declarat unei agenții evreiești că partidul social-democrat din guvern nu a spus cum va vota proiectul de lege, „dar există riscul să fie adoptat, deci este destul serios.”

În 2018, un proiect de lege pentru interzicerea circumciziei non-medicale a fost introdus în Islanda, dar a fost eliminat pe fondul unui protest internațional. În prezent, circumcizia rămâne legală în toată Europa.

loading...

Comments are closed.