Alte știri

Parlamentul din Austria a evitat în ultimul moment să aprobe un buget de numai 100 000 de euro

Pinterest LinkedIn Tumblr

Austria a fost foarte aproape să intre în insolvență tehnică! Parlamentul a fost la un pas să aprobe un buget național în valoare de 102.000 de euro, după ce un deputat din opoziţie a semnalat cu puțin timp înainte de vot lipsa cuvântului „milioane” din textul legii.

Legea corectată a fost adoptată vineri, permiţând ca bugetul avut la dispoziţie de guvernul austriac în acest an să fie de 102 miliarde euro (102.000 de milioane).

Dacă legea ar fi fost adoptată în forma sa iniţială, „republica ar fi întâmpinat o insolvenţă tehnică”, a afirmat Jan Krainer, parlamentarul social-democrat care a detectat eroarea respectivă, relatează Agerpres.

Opoziţia austriacă l-a criticat pe ministrul finanţelor Gernot Blümel pentru prezentarea unui proiect de buget cu date ce fuseseră calculate înaintea izbucnirii crizei coronavirusului şi că documentul nu reflectă scăderea aşteptată a veniturilor fiscale.

În aceste condiţii, Partidul Social-Democrat, formaţiunea liberală NEOS şi Partidul Libertăţii (de extremă dreapta) au votat contra lui Blümel într-o moţiune supusă la vot vineri dimineaţă. Totuşi, această moţiune a fost simbolică, întrucât ministrul finanţelor a fost susţinut de majoritatea guvernamentală formată din Partidul Popular şi ecologişti.

Citește și: General chinez: Opțiunea atacului militar este deschisă pentru a împiedica independența Taiwanului

loading...

Comments are closed.