Politic

Parlamentul European se pronunță pentru reluarea finanțării Republicii Moldova: Țara este pe drumul cel bun!

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul ultimei ședințe a Parlamentului european, discuțiile despre Moldova au stârnit controverse printre deputații Parlamentului European, mai mulți dintre aceștia însă, au oferit laude conducerii din Republica Moldova.

 

Majoritatea eurodeputaților au oferit laude Republicii Moldova și guvernării acesteia. Pe lângă Victor Boștinaru, care a susținut schimbarea Constituției Republicii Moldova în scopul adăugării unui articol cu referire la cursul european al țării alți deputați al Parlamentului European s-au expus față de problemele cu care se confruntă, dar și realizările țării noastre.

„Finanțarea trebuie să continue pentru cetățenii moldoveni, care sunt cetățeni europeni.Dacă nu continuăm susținerea înseamnă că în zadar am investit până acum în Moldova, și aceste 100 milioane vor veni peste câțiva ani din Rusia. Și este păcat pentru ce am investit noi în sprijinul cetățenilor moldoveni, care sunt cetățeni europeni. Reformele continuă. Creșterea economică este de patru la sută. Sunt, sigur, chestiuni care urmează să fie rezolvate, dar acestea cu sprijinul Uniunii Europene și nu altfel vor aduce prosperitate Republicii Moldova. ” a spus eurodeputatul Norica Nicolai.

Andi Cristea: „Moldova este in sfarsit pe drumul cel bun. Situatia economica s-a stabilizat si aratata imbunatatiri solide.”

La rândul său, Doru-Claudian Frunzulică a spus „Cei care vorbesc despre sistarea asistenței financiare pentru Republica Moldova, sunt pentru ca aceasta să fie și mai mult împinsă spre Uniunea Euroasiatică, practic fac jocul lui Igor Dodon. Să nu uităm că în 2018 Republica Moldova se va confrunta cu un exercițiu dificil, alegerile parlamentare. Acum cetățenii Republicii Moldova au nevoie de ajutor mai mult decât oricând din partea Uniunii Europene”

 

loading...

Write A Comment