Politic

Parlamentul justifică necesitatea cheltuielilor de peste două milioane pentru procurarea tabletelor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tabletele pentru achiziția cărora a fost anunțat concurs sunt necesare pentru buna funcționare a sistemului e-parlament, în particular a e-votului, susțin, într-un comunicat, reprezentanții Parlamentului.

Tabletele vor fi montate în sala de plen și nu vor fi mobile. Motivul este obligativitatea de a asigura securitatea, confidențialitatea și integritatea sistemului de e-vot. Cerințele tehnice sunt elaborate în comun cu dezvoltatorul proiectului e-parlament, respectiv caietul de sarcini include parametrii recomandați pentru funcționarea, stabilitatea și securitatea sistemului”, se mai precizează în comunicat.

De asemenea, Legislativul menționează că s-a angajat să implementeze e-Parlament și e-vot, iar „termenele anunțate până acum nu au fost respectate din diferite motive”.

„La această oră, se lucrează la un sistem care să includă o nouă pagină web și sistemul de vot electronic. Proiectul e-parlament este implementat de PNUD Moldova și cofinanțat de Guvernul Suediei și Parlamentul Republicii Moldova”, potrivit comunicatului.

Amintim că Parlamentul a lansat o licitație publică prin nintermediul căreia vrea să cumpere 110 tablete și 10 tastaturi, prețul oferit fiind de 2.299.999 de lei.

Citește și: Olesea Stamate îl laudă pe Stoianoglu: „Nu ţin minte să fi fost un Procuror General care să arate problemele grave ale sistemului”

Sursa: Radio Chișinău

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.