Politică

Deputat: Parlamentul rămâne un organ legislativ activ, dar cu puteri limitate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Din punct de vedere juridic, chiar dacă a fost semnat decretul cu privire la dizolvare, Parlamentul este funcțional până când vor fi validate următoarele mandate, iar socialiștii sunt siguri că Zinaida Greceanîi va fi următorul președinte al forului legislativ. De această părere este Corneliu Furculiță, președintele fracțiunii parlamentare a PSRM, expusă în cadrul emisiunii Acces Direct de la NTV Moldova.

Liderul socialist a explicat că actualul Parlament poate aproba, până la validarea următoarelor mandate, orice acte normative, cu excepția legilor organice.

”Parlamentul este funcțional, așteptăm unele ședințe importante. Evident și cu regret, nu vor putea fi duse până la capăt acele inițiative, mai ales cu caracter social, unele din ele fiind deja la faza lecturii a 2-a”, a explicat Furculiță, subliniind că unele proiecte puteau fi votate, dacă era auzit apelul PSRM cu privire la finalizarea acestor și stabilirea unei date a alegerilor care ar fi convenit societății în întregime și clasei politice.

În aceeași emisiune, Furculiță a spus că PSRM este gata de alegeri și va desfășura campania electorală pentru parlamentarele care vor avea loc la 11 iulie 2021.

”Doamna Președinte s-a grăbit. Probabil a crezut că acestea o să-i aducă anumite dividende politice, inclusiv în campania electorală. Repetăm, nu avem nicio frică, merge cu pieptul deschis în campania electorală”, a declarat Furculiță.

loading...

Comments are closed.