Alte știri

Parlamentul Republicii Moldova a participat la Reuniunea Comitetului Parlamentar al Inițiativei Central Europene – Dimensiunea Parlamentară

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul din Parlamentul de legislatura a X-a, Igor Vremea a participat la Reuniunea Comitetului Parlamentar al Inițiativei Central Europene – Dimensiunea Parlamentară (ICE-DP). Evenimentul s-a desfășurat, astăzi, în format de videoconferință, în Muntenegru – Podgorica.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Programul a demarat cu un cuvânt de salut din partea președintelui Parlamentului din Muntenegru, Aleksa Bečić.

În cadrul unui panel de discuții au fost abordate subiecte de actualitate, în special “Promovarea mecanismului egalității și solidarității în asistența medicală”, cu participarea ministrului Sănătății din Muntenegru, Jelena Borovinić Bojović.

La fel, o rundă de discuții a urmat între membrii  Reuniunii Comitetului Parlamentar al ICE-DP, în frunte cu președintele Delegației din Muntenegru, Tamara Vujović.

La eveniment au participat delegațiile parlamentelor din 14 tări: Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Italia, Republica Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, Polonia, România, Slovenia și Ucraina.

Președinția ICE este asigurată de Muntenegru în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2021.

Republica Moldova este membru al ICE din noiembrie 1996.

loading...

Comments are closed.