Politic

Parlamentul se pregătește să plece în vacanță

Pinterest LinkedIn Tumblr

45 de proiecte de acte legislative urmează să examineze Parlamentul la ultimele ședințe plenare din sesiunea de primăvară 2022. Biroul permanent a aprobat ordinea de zi a ședințelor în plen, pentru perioada 21-29 iulie, după care parlamentarii vor pleca în vacanță.

Agenda ședințelor include, pentru adoptare, proiectul de lege privind Fondul de reducere a vulnerabilității energetice și modificări la măsurile de implementare a Programului de stat ”Prima Casă”. Va fi propusă spre adoptare și inițiativa legislativă privind acordarea unor facilități fiscale și vamale pentru cetățenii moldoveni, care revin cu traiul în țara noastră. Deputații urmează să examineze în lectura a doua proiectul legii zootehniei, proiectul de lege privind emisiile industriale, proiectul de lege privind drepturile de autor și drepturile conexe, modificări la Codul muncii, la Codul penal și la Codul funciar.

De asemenea, deputații vor examina, în prima lectură, proiectul Codului electoral al Republicii Moldova și proiectul de modificare a Legii cu privire la Avocatul Poporului. Tot în prima lectură, pe agenda Parlamentului este inclus proiectul de lege privind prevenirea pierderii și risipei alimentare, precum și modificări la Legea privind piața de capital și la Legea privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte.

În aceeași perioadă, deputații vor mai audia raportul de activitate al Centrului Național Anticorupție în anul 2021 și raportul CEC pentru anul trecut privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale. Parlamentarii vor aproba și proiectul de hotărâre privind încetarea mandatului de director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică al lui Octavian Calmîc.

Parlamentarii vor reveni la muncă dupa 15 septembrie 2022.

loading...

Comments are closed.