Externe

Parlamentul UE a votat pentru ridicarea imunității parlamentare a fostului lider catalan Carles Puigdemont și a altor doi separatiști

Pinterest LinkedIn Tumblr

Parlamentul European a votat pentru ridicarea imunității parlamentare a fostului lider catalan Carles Puigdemont și a altor doi separatiști, informează Telegraph.md, cu referire la euronews.com

Se așteaptă ca Madridul să acționeze pentru a reactiva un mandat european de arestare (EAS) pentru a-i aduce înapoi în țară pentru proces. Puigdemont este acuzat de răscoală și abuz de fonduri publice. Acuzații similare au fost depuse împotriva celorlalți doi separatiști, Antoni Comín și Clara Ponsati.

Extrădarea va trebui să fie decisă mai întâi de sistemul de justiție belgian. Spania a sesizat deja Curtea de Justiție Europeană.

Potrivit sursei citate, bătălia juridică va fi complexă și va dura multe luni până la rezolvare. Dacă sistemul de justiție belgian ajunge să respingă cererea Spaniei, cei trei europarlamentari catalani vor putea rămâne în țară ca europarlamentari – dar fără imunitatea lor specială.

loading...

Comments are closed.