Politic

Parlamentul va găzdui reuniunea Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană (CPA RM-UE)

Pinterest LinkedIn Tumblr

Parlamentul va găzdui reuniunea Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană (CPA RM-UE). Reuniunea va avea loc marți, 1 noiembrie, și va fi coprezidată de vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi și europarlamentarul Siegfried Mureșan, Președintele Delegației UE la CPA UE-RM.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Delegația Parlamentului European se va afla la Chișinău în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie și va avea întrevederi cu conducerea țării – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și Prim-ministra Natalia Gavrilița. Pe agendă mai sunt incluse întrevederi cu membrii fracțiunilor parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate” și a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. De asemenea, sunt planificate întâlniri cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, și ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

La finalul vizitei delegației Parlamentului European la Chișinău, copreședinții CPA UE-RM, Mihail Popșoi și Siegfried Mureșan, vor susține o conferință de presă.

CPA RM-UE reprezintă forumul parlamentar al Acordului de Asociere UE – Republica Moldova. Din el fac parte membri numiți atât de de Parlamentul Republicii Moldova, cât și de Parlamentul European, care se întrunesc de două ori pe an, alternativ la Chișinău și Bruxelles.

loading...

Comments are closed.