Parlicov efectuează o vizită de lucru în Baku

În perioada 29 februarie – 3 martie, delegația Republicii Moldova, condusă de ministrul Energiei, Victor Parlicov, va întreprinde o vizită de lucru în Azerbaidjan, Baku, unde va reprezenta țara noastră la cea de-a zecea Reuniune ministerială anuală a Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze. În acest an, agenda evenimentului se axează pe securitate energetică și oportunitățile de promovare a energiei din surse regenerabile.

În cadrul vizitei, ministrul Parlicov va avea o întrevedere cu adjuncta Secretarului de Stat pentru resurse energetice în Departamentul de Stat al SUA, Kimberly D. Harrington. De asemenea, agenda ministrului Victor Parlicov include o serie de întrevederi bilaterale cu omologul său azer, Parviz Shahbazov, ministrul Economiei al Republicii Azerbaidjan, Mikayil Jabbarov, viceministra Energiei a Bulgariei, Iva Petrova. Oficialii vor discuta oportunitățile de intensificare a colaborării dintre țările noastre în domeniul energetic și cel investițional.

Totodată, ministrul Parlicov se va întâlni cu președintele Companiei de Stat „SOCAR” a Republicii Azerbaidjan, Rovshan Najaf și reprezentanții companiei „Masdar” din Emiratele Arabe Unite. În cadrul dialogului, vor fi abordate posibilitățile de stabilire a noilor parteneriate dintre țările noastre.

În deplasarea sa în capitala Republicii Azerbaidjan, ministrul Victor Parlicov va fi însoțit de conducerea S.A. „Energocom”.

Total
0
Shares
Total
0
Share