Actual

Parlicov: Prețul pentru un metru cub de gaz ar putea ajunge până la nouă sau zece lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prețul pentru un metru cub de gaz ar putea ajunge până la nouă sau zece lei. De această părere este fostul director al ANRE, Victor Parlicov, care a anunțat că prețul la gaz se va dubla, față de patru lei și treizeci de bani, care îi achită consumatorii finali în prezent. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV, scrie tvn.md

„Dacă vom avea prețul de 450 de dolari, eu m-aș aștepta la o creștere de nouă sau zece lei pentru un metru cub de gaz. Asta dacă să luăm în calcul doar componenta de gaz. Dar acolo mai sunt mai mulți factori care afectează tarifele, este cursul valutar și mai sunt elemente care țin de devierile financiare. Putem să ne așteptăm la un tarif maxim istoric, dar nu și dacă îl comparăm cu starea economică și facem o corecție la inflația din țară”, a declarat Victor Parlicov.

Astăzi Guvernul va avea o ședință cu directorul Moldovagaz, pentru a vedea cu cât va fi majorat tarifele. După ședință, Moldovagaz va merge la ANRE cu calculele estimate.

loading...

Comments are closed.