Politic

Parteneriatul strategic moldo-american, discutat cu o delegație de nivel înalt din SUA

Pinterest LinkedIn Tumblr

Delegația americană aflată în țara noastră pentru participare la reuniunea de nivel înalt a Dialogului Strategic moldo-american a fost primită la Casa Guvernului de prim-ministrul Dorin Recean. Agenda discuțiilor s-a referit la prioritățile autorităților în dialogul nostru bilateral: statul de drept și buna guvernare, diversificarea și fortificarea securității energetice, cooperarea comercial-economică și investițională în beneficiul mediului de afaceri și al cetățenilor, aprofundarea dialogului în domeniul apărării și securității, inclusiv dimensiunea de securitatea cibernetică și contactele interumane.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Prietenii noștri americani au fost întotdeauna alături de Republica Moldova și cetățenii noștri, susținând procesul de modernizare și transformare europeană. Mizăm, în continuare, pe susținerea SUA pentru a asigura stabilitate și pace în această parte a Europei”, a conchis prim-ministrul Dorin Recean.

Dialogul Strategic reprezintă o platformă a Republicii Moldova şi Statelor Unite, unde sunt discutate, la nivel înalt, subiectele de pe agenda comună şi perspectivele asupra relaţiei bilaterale, precum şi sunt evaluate angajamentele politice pentru ambele ţări.

loading...

Comments are closed.