Politic

Partidul Democrat îndeamnă chișinăuienii să voteze orice candidați înafară de Valeriu Munteanu și Ion Ceban

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul briefingului săptămânal organizat de Partidul Democrat din Moldova, purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari a făcut unele concretizări privind poziția partidului pe care îl reprezintă vis-a-vis de alegerile locale noi care vor avea loc în Chișinău la data de 20 mai.

Astfel, Partidul Democrat din Moldova nu va susține nici un candidat concret, dar a anunțat pe cei care sunt în „lista neagră” a PDM-ului. Este vorba despre candidații PSRM și PL, adică Ion Ceban și respectiv Valeriu Munteanu. Purtătorul de cuvânt al PDM a argumentat poziția prin faptul că aceste două partide au ocupat funcții de conducere în primărie o perioadă îndelungată, PL având funcția de primar, iar PSRM un număr impunător de consilieri municipali. „Aceste două partide nu au dreptul moral să mai conducă capitala„, a declarat Vitalie Gămurari.

Totodată, Partidul Democrat regretă faptul că partidele pro-europene au refuzat să aibă un dialog pentru înaintarea și susținerea unui candidat comun. În concluzie, purtărorul de cuvânt al PDM a îndemnat susținătorii să aleagă orice candidat după propriile simpatii excluzând cele două candidaturi care au ocupat funcții de conducere în ultimii ani.

loading...

Comments are closed.