Politic

Partidul Democrat nu va participa la referendumul de demitere al lui Chirtoacă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Democrat din Moldova anunță că va ignora referendumul propus de către socialiști, anume referendumul de demitere a primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă.

În cadrul breifingului săptămânal organizat de către conducerea Partidului Democrat, purtătorul de cuvânt al acestuia, Vitalie Gămurari a declarat „Poziția Partidului Democrat este una foarte clară, din simplul motiv că această inițiativă nu este doar a Partidului Socialiștilor, dar și a președintelui Igor Dodon, o inițiativă care nu are nimic cu doleanțele chișinăuienilor, o inițiativă care practic nu are nimic cu problemele reale ale orașului Chișinău, o inițiativă care care este strict politică, strict electorală, și în contextul dat, Partidul Democrat, declară că nu participă la acest referendum sub nici o formă. Partidul Socialiștilor folosind acest referendum cu un an înainte de alegerile parlamentare doar pentru propriile favoruri.”

Reamintim că referendumul de demitere a primarului general al municipiului Chișinău, a fost stabilit de către CEC pentru data de 19 noiembrie. Conform calculelor, acest referendum va costa bugetul Republicii Moldova de aproximativ 9 milioane de lei.

loading...

Write A Comment