Partidul Liberal anunță că refuză să participe la dezbateri cu inițiatorii referendumului din 19 noiembrie

conferinta de presa pl, corina fusu conferinta, mihai ghimpu fraze, PArtidul Liberal, Partidul Socialistilor PSRM PL Dorin Chirtoaca Igor Dodon Primaria Chisinau Consiliu Municipal Referendum 19 noiembrie
 

Într-un comunicat de presă emis pe site-ul oficial al Partidului Liberal, aceștia anunță că nu au de gând să participe la dezbateri electorale împreună cu inițiatorii referendumului, adică Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

Acest referendum este ilegal, organizat cu grave încălcări ale Constituției Republicii Moldova, ale Codului Electoral și ale Cartei Europene a Autonomiei locale, fapt confirmat și prin Rezoluția adoptată la 19 octombrie 2017, de către Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei. Participând la sute de întâlniri cu alegătorii, ne-am convins că acest referendum nu vine să soluționeze problemele locuitorilor municipiului Chișinău, dar este o risipă a banilor publici.” se spune în comunicatul de presă publicat astăzi de către Partidul Liberal.

Liberalii acuză socialiștii că au încălcat legea și că acest referendum este ilegal. Toți care susțin referendumul de demisie a lui Dorin Chirtoacă încalcă legea: “Socialiștii s-au discreditat, la fel și toți ceilalți, care au pus la cale și au contribuit la organizarea acestui referendum ilegal. Considerăm că participarea noastră la dezbateri electorale, alături de uzurpatorii și inițiatorii acestui plebiscit, ar duce în mod implicit la recunoașterea acestui referendum ilegal, inclusiv am legaliza moftul socialiștilor, prin care se vor cheltui 9 milioane de lei din buzunarul locuitorului municipiului Chișinău.” se spun în același comunicat.

Amintim că duminică 19 noiembrie va avea loc referendumul de demitere a primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă. Inițiativa acestui referendum a provenit din societatea civilă de la un grup de activiști civici , preluată mai apoi de PSRM.

Total
0
Shares
Total
0
Share