Partidul Liberal se pregătește pentru alegerile prezidențiale și unificarea forțelor unioniste

Consiliul Republican al Partidului Liberal (PL) s-a reunit ieri pentru a analiza situația social-politică din Republica Moldova, securitatea țării, participarea partidului la alegerile prezidențiale din toamnă, unificarea liberalilor unioniști și consolidarea structurilor interne.

PL a decis să participe la alegerile prezidențiale din toamna anului 2024. Partidul va desemna un candidat unic care va promova valorile unioniste și pro-europene, ne-a comunicat Mihai Ghimpu, președintele de onoare al PL, el subliniind că formațiunea pe care o conduce nu va adera la blocurile electorale formate din partide stataliste.

Consiliul Republican a reiterat importanța unificării forțelor politice unioniste pentru a crește șansele de a obține victoria în alegerile viitoare. S-a decis inițierea dialogului cu alte partide unioniste pentru a identifica o platformă comună și a stabili un calendar concret pentru realizarea unificării.

Consiliul Republican a pus accent pe consolidarea structurilor teritoriale ale partidului și pe creșterea gradului de implicare a membrilor în activitățile politice. S-a stabilit un plan de acțiuni concrete pentru a revitaliza partidul și a-l pregăti pentru campania electorală din toamnă.

La fel, Consiliul Republican a reafirmat atașamentul partidului față de obiectivul strategic al Unirii Republicii Moldova cu România. S-a decis intensificarea campaniilor de informare și sensibilizare a publicului cu privire la beneficiile Unirii.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share