Partidul Național Moldovenesc condamnă favorurile oferite de guvernarea PAS separatiștilor de la Tiraspol

Partidul Național Moldovenesc (PNM), condus de Dragoș Galbur, condamnă ferm decizia guvernării PAS de a prelungi pentru 10 luni, în mod discreționar, autorizațiile de mediu pentru Uzina Metalurgică de la Râbnița, aflată sub controlul forțelor separatiste pro-ruse.

“Această acțiune, făcută în ultima zi lucrătoare a anului 2023, arată un dispreț față de securitatea națională a Republicii Moldova și subliniază lipsa de transparență și responsabilitate din partea Guvernului.

Uzina Metalurgică de la Râbnița, cunoscută ca o importantă sursă financiară pentru forțele separatiste de la Tiraspol, nu ar fi trebuit să primească o prelungire a autorizației pentru 2024, fără o evaluare detaliată a impactului asupra mediului, securității naționale și a relațiilor interne.

Este regretabil că liderii de la Chișinău par să subordoneze interesele naționale pentru avantaje politice sau financiare. PNM consideră că această acțiune nu numai că afectează integritatea țării, dar și subminează încrederea populației în instituțiile guvernamentale”, transmite formațiunea.

Amintim că Uzina metalurgică moldovenească din Râbnița (MMZ), gestionată de regimul separatist de la Tiraspol, a primit autorizații de mediu de la Agenția de Mediu a Republicii Moldova, instituție controlată de către guvernarea PAS.

Decizia a fost emisă pe 29 decembrie 2023 pentru o perioadă de 10 luni – mai exact până pe 20.10.2024.

Total
0
Shares
Total
0
Share