Partidul Nostru luptă pentru tarife mai mici la gaze naturale: hotărârea primei instanțe a fost atacată cu apel

Partidul Nostru a contestat cu apel la Curtea de Apel Chișinău hotărârea Judecătoriei Chișinău sediul Centru, prin care s-au nedreptățit circa 740 de mii de consumatori de gaze naturale. Partidul condus de Renato Usatîi consideră neîntemeiată hotărârea primei instanțe, prin care a fost respinsă cererea de a aplica tarife mai mici la gazele naturale cu efect retroactiv.

Amintim că președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi a prezentat, cu o zi înainte de pronunțare, decizia pe cazul dat. Potrivit lui Usatîi, hotărârea a fost scrisă în afara instanței de judecată și coordonată cu Președinția, iar magistratul doar urma să o citească în ședință.

În 2023, Partidul Nostru a acționat în judecată Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) și a cerut ca tarifele noi, mai mici, la gazele naturale, aprobate pe data de 7 iunie și publicate pe 8 iunie 2023, să fie aplicate cu efectul retroactiv – începând cu 1 februarie 2023.

După dezvăluirile din vara anul trecut, făcute de Renato Usatîi privitor la piața paralelă a gazelor naturale, când unii plăteau un tarif de 10-14 lei, iar majoritatea consumatorilor din Moldova – peste 29 de lei un metru cub de gaze, autoritățile au fost nevoite să scadă semnificativ tariful.

Total
0
Shares
Total
0
Share