Partidul ”Renaștere”, critic după denunțarea a nouă acorduri cu CSI: ”Regimul PAS nu se gândește la consecințe și acționează orbește la ordinul Occidentului, punând în pericol viitorul cetățenilor”

Partidul „Renaștere” din Republica Moldova critică denunțarea altor 9 acorduri din cadrul Comunității Statelor Independente (CSI) în cadrul ședinței de guvern din 24 ianuarie. Opoziția vine cu acuzații în adresa Executivului și sunt nemulțumiți că PAS prioritizează aderarea la Uniunea Europeană în detrimentul relațiilor cu partenerii tradiționali din CSI, scrie sinteza.org

Conform comunicatului de presă emis de partidul ”Renaștere”, Guvernul „galben” consideră denunțarea acestor acorduri, care vizează domenii precum tranzitul de gaze, sistemul de sănătate, educația, energia, știința și apărarea, ca o etapă importantă pe drumul spre aderarea la Uniunea Europeană. Cu toate acestea, există riscurile pentru suveranitatea și securitatea națională, precum și impactul asupra calității serviciilor medicale și educaționale.

”Regimul Sandu continuă să rupă relațiile cu partenerii strategici și este dispus să coopereze cu cei care ne aduc amenințarea războiului. Alte 9 acorduri în cadrul CSI vor fi denunțate la ședința de guvern din 24 ianuarie. Guvernul ”galben” numește încheierea acordurilor privind tranzitul de gaze, sistemul de sănătate, educația, energia, știința și domeniul apărării o etapă importantă pe drumul spre aderarea la Uniunea Europeană. Adică, „visul european” al Maiei Sandu ne privează nu doar de suveranitate, ci și de medicină, educație și securitate de calitate”, se arată în comunicatul formațiunii.

Totodată, aceștia acuză regimul de guvernare că acționează orbește la comanda Occidentului, fără a lua în considerare consecințele și interesele cetățenilor săi. Partidul ”Renaștere” avertizează că deciziile de acest gen ar putea pune în pericol viitorul țării și ar afecta în mod negativ viața de zi cu zi a populației.

”Regimul de guvernământ, fără să se gândească la consecințe, acționează orbește la ordinul Occidentului, punând în pericol viitorul cetățenilor săi. Dorim să le reamintim încă o dată colaboratorilor regimului Sandu – lumea este mai mare decât Europa!”, a notat formațiunea.

Total
1
Shares
Total
0
Share